<
dinsdag 19 november 2019 09:57

Vergeet de indexering van de alimentatie niet!

Ieder jaar in november is het weer zover. Dan wordt bekend gemaakt met hoeveel procent de alimentatie gaat stijgen. Per 1 januari 2020 stijgt zowel de partner- als kinderalimentatie met 2,5%.

 

De indexering is nodig om de hoogte van de alimentatie aan te laten sluiten op de stijgende kosten en loonsverhoging. 

 

Op de website van het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) kun je berekenen wat de indexering voor jou betekent. Of de indexering correct wordt toegepast, controleert niemand. Je moet dit zelf bespreken. Dus ontvang je alimentatie, dan is het slim om voor 1 januari je ex-partner even een reminder te sturen met het nieuwe bedrag. 

 

De indexering is in de wet vastgelegd en voor iedereen verplicht. Dus ben je de afgelopen jaren vergeten te indexeren, dan kun je over de afgelopen vijf jaar de indexering alsnog vorderen. Een kort rekenvoorbeeld om aan te geven dat dit de moeite kan zijn. Als de alimentatie in 2014 is vastgesteld op 150,00 euro en er is tot nu toe nooit geïndexeerd, dan is er nog een bedrag tegoed van 376,92 euro. Je kunt je ex-partner daar zelf op aanspreken of aanschrijven, maar wij kunnen je daar ook bij helpen.

 

Heb je vragen, neem dan contact  op of maak een afspraak voor het gratis spreekuur.

 

Gepubliceerd op 19 november 2019 door Christianne Verhaeg

Referenties